• 国际设计及创意资源代理中介Agency of International Creative Talents

    代理介绍优秀的外国( 欧洲,美国,日本,澳洲等)建筑师,室内设计师,艺术家,平面设计师,时装设计师,工业设计师,墙艺师,视觉陈列师,摄影师等 Tel: 15316012627 4007750227   designerinchina@126.com
    We collected some of the best foreign creative sources in Shanghai on graffiti artist, pattern designer,branding designer, interior designer ,fashion designer and visual merchandiser!Welcome to contact us to know more…..

  • 展示好的供应商Promote your brand in China

    我们平台也展示介绍新颖的,国际的,质量好的供应商和品牌
    We also showcase interesting and high quality suppliers and brands from local and all over the world.

Featured 特别报道, Interior Design - Hospitality Design 室内设计之餐饮酒店类

波澜起伏的“金云”餐厅ICHA CHATEAU设计

Posted: 2019-09-16 at 8:37 am   /   by   /   comments (0)

#上海丰盛里餐厅ICHA CHATEAU设计#餐厅设计#引人入胜的上海西餐厅设计

Project Description*

During the design process for their third store, the client’s research team en route to one of their tea plantations were so captivated by the serene beauty and picturesque sceneries of the endless tea fields that they sought to embody that charm into the store identity.

Housed in a mid-19th century colonial heritage building in a newly developed outdoor shopping district, Spacemen drew inspiration from the rolling hills of the brand’s very own tea plantations to create a sculptural space of subtle luxury and modern sophistication.

Angled brass slats elegantly framing the glazed arches provide shading from the midday sun but also bestow upon the brick facades as sense of understated opulence. Likewise, the swirling, teapot-like structure that fronts the outdoor tea bar adds a dash of flair to the sedate pedestrian area while at night it becomes a dazzling beacon of light.

餐厅位于上海新开发的露天购物中心“丰盛里”。本餐厅将成为该品牌的新旗舰店。餐厅是由“19世纪中期殖民遗产建筑”设计改造而来。该殖民建筑曾经作为政府机关的办公场所。

从广场喷泉看向餐厅,视觉中心是外立面的“黄铜雕塑”。在倾斜的黄铜条后面设有一个户外茶吧,黄铜条可以保护它免受太阳的直射。当夜幕降临时,黄铜的反射性质随着门厅内的灯光洒到室外而消失。此时“黄铜雕塑”像金色的茶壶一样闪闪发光,“黄铜雕塑”里有一个定制的链条枝形吊灯,让人联想到漂浮在上面的茶叶,吸引着随意走过的路人瞥见内部然后进入餐厅。

遵守历史保护手册,建筑大部分的外部造型不变,内部已经完全改变。食客通过茶吧进入主要用餐区是从旧到新的过渡。进入内部后,大约35,000米的3种不同色调的“金链条”构成了起伏的雕塑般的曲面。每层都经过精心雕刻,以还原山区茶园,并为需要隐私的顾客形成遮挡。他还用“金云”的造型遮盖了位于店铺中间的结构柱,将其转变为视觉焦点。链条的柔软性质使顾客能够触摸和感受它们。沙发座位后面的灰色镜面设计反射了金色波浪,让食客感觉到他们像是在森林中树冠下用餐,视觉上还扩展了空间感受。

整体选择柔和的材料面板,如灰色水磨石,哑光黑色喷漆木材和灰色装饰面料,与上面的起伏结构形成鲜明对比。链条保留了穿透感,同时也隐藏了商店所需的所有技术设备(照明、音响、喷淋、摄像头)及消防门。同时还在建筑物的外立面周围小心地嵌入黄铜拱门和窗框,为外部走廊增加了更多的室内空间。

联系方式:

该餐厅设计由#获奖设计公司Spacemen# 设计;请联系我们了解更多